قدرتهای بزرگ جهان (?+?) این هفته بمنظور افزایش امتیازات بسته پیشنهادی به ایران برای توقف برنامه هستهای ایران گفتگو خواهند کرد اما از سوی دیگر تلاش موازی آنها در زمینه افزایش تحریمها آنها را با دشواریهایی روبرو کرده است بگونهای که بعید است بتواند منافع آنها را تامین کرده و از سوی دیگر باعث غیرهمسویی با اهداف آمریکا نشود.
روزنامه "فایننشالتایمز" در گزارش امروز خود با اشاره به برگزاری نشست ?+? در روز چهارشنبه درباره برنامه هستهای ایران نوشت: بسیاری از تحلیلگران بر این باورند مشکلات رسیدن به توافق سیاست تنبیه و تشویق (هویج و چماق) مشخص کننده محدودیتهای رویکرد کنونی جامعه بینالملل و به خصوص اروپا در قبال ایران است.
بر همین اساس "کلیف کوچان" رئیس مرکز مشاوره ریسکپذیری سیاسی که در واشنگتن واقع است گفت: «ما در حال مذاکره با خودمان هستیم؛ به نظر نمیرسد ایران علاقهای به توافق داشته باشد.من هیچگونه مدرکی مبنی بر تاثیرگذاری تحریمها تغییر سیاست ایران مشاهده نکردهام»
این روزنامه انگلیسی از سوی دیگر به نقل از "چالز کراتامر" یکی از ستوننویسان روزنامه آمریکایی واشنگتن پست با بیان اینکه تلاش دولت بوش برای توقف برنامه هستهای ایران از طریق تحریمها به کلی شکست خورد، افزود: «ما باید به سیاست بازدارندگی علیه ایران هستهای تکیه کنیم.»
این در حالی است که دیپلماتها اعلام داشتند که نشستهای این هفته بر راههای بهبود پیشنهاد کنونی به ایران با یک دیدگاه جدید بمنظور پیشنهادی جدید برای تهران تمرکز خواهد داشت.
نشست مدیران سیاسی این هفته شامل گردهمایی دیپلماتهای هشت کشور صنعتی جهان موسوم به جی? در ژاپن و سپس نشست گروه ?+? در شانگهای چین است.
فایننشالتایمز نوشت اعضای ?+? اعلام کردهاند بسته پیشنهادی را که امتیازات بسته پیشنهادی ارائه شده در ژوئن ???? را افزایش میدهد ارائه خواهند داد.
جمهوری اسلامی ایران بسته پیشنهادی ???? را رد کرد و غنیسازی در خاک ایران را حق کشورمان دانست.
با این وجود بسیاری از دیپلماتهای غربی ادعا دارند پیشنهاد ???? به ایران بسیار سخاوتمندانه بوده است.
بر همین اساس روند اعمال تحریمها بر ایران ثابت میکند که آنها بیاثرتر از آنی بود که دستکم آمریکا پیشبینی میکرد.
این در حالی است که "کاندولیزا رایس" وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد: «من تصور میکنم اکنون زمان آن نرسیده است که منتظر تغییرات بزرگی باشیم.»
در پی متوجه شدن مقامات غربی از بیاثر بودن قطعنامههای گذشته فایننشالتایمز نوشت مقامات اعلام کردند تصمیم اتحادیه اروپا درباره چگونگی اجرای قطعنامه سازمان ملل بعید است تا قبل از ماه ژوئن اتخاذ شود.
نشست ?+? در حالی قرار است چهارشنبه در شانگهای چین برگزار شود که پس از صدور قطعنامه سوم علیه برنامه هستهای ایران که با حمایت و پافشاری آمریکا صورت گرفت تهران هرگونه مذاکره با طرفهای غربی را رد کرد و تنها مرجع ذیصلاح برای ادامه مذاکرات را آژانس بینالمللی انرژی اتمی دانست.
کلمات کلیدی :
نوشته شده توسط : مشهد 118 |
نظرات دیگران [ نظر]